2017. november 7-én szakkollégiumi előadássorozatunk harmadik állomásához érkeztünk. A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium nagytermében közel százan követték figyelemmel dr. Mártha Krisztina és dr. Kerekes-Máthé Bernadette Fogászati fényképezés alapszinten című előadását.
Megbocsátás – egy parancsolat, egy divatos szó, egy modern pszichológiai fogalom, egy sokat hangoztatott érték, amiről beszélünk ugyan, de ritkán tapasztaljuk igazán, hogy mit is jelent? Feltételhez köthető-e a megbocsátás? Minden esetben meg kell-e bocsátani? Van-e megbocsáthatatlan?
Többek között ezeket a kérdéseket járta körül József történetének segítségével marosvásárhelyi előadásában (József, avagy a megbocsátás dilemmái) Röhrig Géza, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője.
Mens sana in corpore sano - ép testben ép lélek - sokan így ismerik, így használják a Juvenalis (római költő) által írt gondolatot, úgy értelmezve azt, hogy az ép test ép lelket eredményez. Pedig az eredeti szöveg sokkal többet mond ennél, hisz így hangzik: azért imádkozzunk, hogy ép testben ép lélek legyen.
Bevezetés az orvosi terminológiába címmel tartott előadást október 10-én a Gecse Dániel Szakkollégiumban dr. Dénes Lóránd egyetemi oktató, intézményünk tanulmányi igazgatója. Az előadáson több mint százan vettek részt, nagyrészük kollégista, de voltak szép számban külsősök is.
Március 29.-április 1. között került megszervezésre Marosvásárhelyen a XXIV. Tudományos Diákköri Konferencia. A konferencia történetében immár másodjára osztott rendkívüli díjakat a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium.
2016. március 17-19. között harminc, szakkollégista és a marosvásárhelyi egyetemi gyülekezethez tartozó diák vett részt a Szegeden megszervezett ÁrAdás Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozóján.
Jelentős érdeklődés övezte az uniDENTIS+ keretében megszervezett ,,Implantológia napjainkban" című előadást, ugyanis mintegy 40 hallgató volt kíváncsi Dr. Vojth László igen gyakorlatias előadására.
Február 24-26. között második alkalommal került sor  a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügy Szakkollégiumban a Keresztyén Egyetemista Napok néven ismert rendezvényre, a szakkollégium és a Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesületének (MIFIKE) közös szervezésében. A lelkes munkatársi csapat a reformáció fényében ez alkalommal a Formák #500 címet adta a rendezvények, mely keretén belül a résztvevők közelebb kerülhettek a reformációhoz, átértékelhették annak fogalmát, jelentését vagy épp elmélkedhettek azon, milyen is lenne egyházunk ma reformáció nélkül.
Február 18-án, szombaton került sor az Egy délelőtt a házasságért című párbeszélgetős alkalomra. A Maros-Mezőségi Református Egyházmegye nyolc gyülekezetéből összesen húsz házaspár gyűlt össze a marosvásárhelyi Gecse Dániel Szakkollégium nagytermében. A szervezők igyekezetek kellemes kávéházi hangulatot teremteni: kávéval, süteménnyel, halk háttérzenével várták az érkező házaspárokat, akik egy-egy saját asztal mellé letelepedve lehetőséget kaptak arra, hogy a külvilágot kizárva elsősorban egymásra figyeljenek.