Ez a kedd esti alkalom is egy hagyományos bibliaórának indult, amíg nem jött az ötlet, hogy néha térjünk el a szokásostól, gondoljunk nagyot! Talán akkor még nem is sejtettük, együtt mire vagyunk képesek...
Első alkalommal szerveztük meg a Gecse Napokat. 2018. október 5-7. között a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium életében a közösségépítésé, a megemlékezésé, az ünneplésé volt a főszerep.
 

2018. március 21-24. között tartják Marosvásárhelyen a XXV. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK), melyet a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervez.
Mivel a konferencián a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium bentlakói is összemérik tudásukat, kutatási eredményeiket, adta magát a lehetőség, hogy a nagy megmérettetés előtt házi konferenciát tartsunk. Így szerveztük meg március 20-án az első gecsés belső TDK-t, melyen három bentlakó diákunk mutatta be dolgozatát egy öt tagból álló szakmai zsűri és a Kollégium diáksága előtt.
A péntek délutáni kollégiumi csendet bőröndök gurulása törte meg. Lassan gyülekeztek a pattanásig feszült hátizsákok is. Nincs is ebben semmi különös, hiszen mikor megy haza az egyetemista diák, ha nem hétvégén? De ez egy más alkalom volt. Kirándulni indultunk. Szemerkélő havas esőben kanyargóztunk, míg meg nem érkeztünk Farkaslakára.
2017. november 7-én szakkollégiumi előadássorozatunk harmadik állomásához érkeztünk. A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium nagytermében közel százan követték figyelemmel dr. Mártha Krisztina és dr. Kerekes-Máthé Bernadette Fogászati fényképezés alapszinten című előadását.
Megbocsátás – egy parancsolat, egy divatos szó, egy modern pszichológiai fogalom, egy sokat hangoztatott érték, amiről beszélünk ugyan, de ritkán tapasztaljuk igazán, hogy mit is jelent? Feltételhez köthető-e a megbocsátás? Minden esetben meg kell-e bocsátani? Van-e megbocsáthatatlan?
Többek között ezeket a kérdéseket járta körül József történetének segítségével marosvásárhelyi előadásában (József, avagy a megbocsátás dilemmái) Röhrig Géza, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője.
Mens sana in corpore sano - ép testben ép lélek - sokan így ismerik, így használják a Juvenalis (római költő) által írt gondolatot, úgy értelmezve azt, hogy az ép test ép lelket eredményez. Pedig az eredeti szöveg sokkal többet mond ennél, hisz így hangzik: azért imádkozzunk, hogy ép testben ép lélek legyen.
Bevezetés az orvosi terminológiába címmel tartott előadást október 10-én a Gecse Dániel Szakkollégiumban dr. Dénes Lóránd egyetemi oktató, intézményünk tanulmányi igazgatója. Az előadáson több mint százan vettek részt, nagyrészük kollégista, de voltak szép számban külsősök is.
Március 29.-április 1. között került megszervezésre Marosvásárhelyen a XXIV. Tudományos Diákköri Konferencia. A konferencia történetében immár másodjára osztott rendkívüli díjakat a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium.