2016. március 17-19. között harminc, szakkollégista és a marosvásárhelyi egyetemi gyülekezethez tartozó diák vett részt a Szegeden megszervezett ÁrAdás Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozóján.
Jelentős érdeklődés övezte az uniDENTIS+ keretében megszervezett ,,Implantológia napjainkban" című előadást, ugyanis mintegy 40 hallgató volt kíváncsi Dr. Vojth László igen gyakorlatias előadására.
Február 24-26. között második alkalommal került sor  a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügy Szakkollégiumban a Keresztyén Egyetemista Napok néven ismert rendezvényre, a szakkollégium és a Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesületének (MIFIKE) közös szervezésében. A lelkes munkatársi csapat a reformáció fényében ez alkalommal a Formák #500 címet adta a rendezvények, mely keretén belül a résztvevők közelebb kerülhettek a reformációhoz, átértékelhették annak fogalmát, jelentését vagy épp elmélkedhettek azon, milyen is lenne egyházunk ma reformáció nélkül.
Február 18-án, szombaton került sor az Egy délelőtt a házasságért című párbeszélgetős alkalomra. A Maros-Mezőségi Református Egyházmegye nyolc gyülekezetéből összesen húsz házaspár gyűlt össze a marosvásárhelyi Gecse Dániel Szakkollégium nagytermében. A szervezők igyekezetek kellemes kávéházi hangulatot teremteni: kávéval, süteménnyel, halk háttérzenével várták az érkező házaspárokat, akik egy-egy saját asztal mellé letelepedve lehetőséget kaptak arra, hogy a külvilágot kizárva elsősorban egymásra figyeljenek.
December 13-án este került megrendezésre a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium nagytermében Dr. Turóczi Ildikó kézdivásárhelyi orvos előadása. A Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesülete és a kollégium közös szervezésében megrendezett kedd esti program több mint 160 egyetemistát és fiatalt mozgatott meg, akik mind azért látogattak el az előadásra, hogy betekintést nyerjenek egy magyar orvos Afrikában töltött hónapjaiba, hogy olyan tapasztalatokat, élményeket kapjanak, amelyek esetleg meghozzák a kedvüket és bátorságukat ahhoz, hogy hasonló programban vegyenek részt.
Ha szeretnél te is egy kiváló közösség tagja lenni, számodra is fontos a szakmai előremenetel és kiváncsi vagy a szakkollégiumi élet szépségeire, rejtelmeire, akkor ne habozz! Jelentkezz! A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium a legjobb választás!
A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium 2015 őszén nyitotta meg ajtaját. A helyek a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatói és a Marosvásárhelyi Református Asszisztensképző diákjai számára voltak meghirdetve. A beköltözést egy felvételi előzte meg, amely az elpostázott, előírt kritériumok szerint összegyűjtött iratokból, és az ezt követő, a választóbizottsággal való személyes találkozóból állt.
Nagy örömmel fogadhatta minden pályázó, hogy felvételt nyert, így a nyár utolsó napjait megfűszerezte az új évkezdés, új környezet gondolatának izgalma. A beköltözés napján a bentlakók elfoglalhatták helyeiket az egy, két, három illetve négy ágyas szobákban, melyekhez külön fürdőszoba tartozik.
2016 decemberében kerültek először megrendezésre Marosvásárhelyen a Keresztyén Egyetemista Napok a Mifike szervezésében, amelyen december 11-13 között a várakozás témáját mélyíthették el az ide ellátogató fiatalok. Nem csak a témában, de úgy gondolom, személyes adventünkben is nagyon sokan elmélyültünk, sikerült jobban megismernünk önnön várakozásaink szintjeit, gyenge pontjait, csodáit. És a közös játékok, beszélgetések segítettek megismerni ki-ki adventjét is, épültünk egy-egy beszámoló, hitvallás és egymás által.
“Biomechanikai megfontolások az implantológiában” valamint „Orthognát sebészet és maxilladiszjunkció” témákkal tartott szakmai előadást Dr. Száva Dániel a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium előadótermében március 17.-én késő délután. Az előadás az MMDSZ fogorvosi szakosztályaként működő FOK Platform szervezésében került megrendezésre az uniDENTIS + első kiadásán. 2013 óta a Fogorvosok Világszövetsége kezdeményezésére minden évben március közepén világszerte rendezvényeket tartanak a fogápolás szükségességének felhívására.