Magyarország Kormányának a támogatásával a 2020-as esztendőben a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészszégügyi Szakkollégiumban  folytattuk az intézmény fejlesztését illetve eszköztárának bővítését. Magyarország Kormányának támogatásával 2020-ban a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészszégügyi Szakkollégium egy kisbuszt és számítástechnikai eszközöket vásárolt.
2019. november 22-23-án Budapestre látogatott kollégiumunk hattagú küldöttsége. A diáktanács tagjaiból és Sütő Alpár ügyvezetőből álló csapat tartalmas hétvégét töltött a magyar fővárosban, tovább építve a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium anyaországi kapcsolatait.
A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégiumban 2019. november 11-én, este 8 órától került sor Prof. Dr. Tomcsányi János előadására.

2019. október 12-13. között a Maros megyei Palotailvára kirándultunk. Összerázó tábort tartottunk, mert fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a már bentlakó és az újonnan beköltözött diákoknak, hogy megismerjék egymást.

2019. március 9-én és 16-án került megrendezésre a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium által szervezett Csomózási- és varrástechnikák a sebészetben nevű workshop. A műhelymunkák célja az volt, hogy a szakkollégiumi előadások mellett, a diákok gyakorlati vonatkozású tevékenységeken is részt vehessenek, így kiegészítve és felfrissítve az egyetemi gyakorlati oktatáson megszerzett tudásukat.


Ez a kedd esti alkalom is egy hagyományos bibliaórának indult, amíg nem jött az ötlet, hogy néha térjünk el a szokásostól, gondoljunk nagyot! Talán akkor még nem is sejtettük, együtt mire vagyunk képesek...
Első alkalommal szerveztük meg a Gecse Napokat. 2018. október 5-7. között a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium életében a közösségépítésé, a megemlékezésé, az ünneplésé volt a főszerep.
 

2018. március 21-24. között tartják Marosvásárhelyen a XXV. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK), melyet a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervez.
Mivel a konferencián a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium bentlakói is összemérik tudásukat, kutatási eredményeiket, adta magát a lehetőség, hogy a nagy megmérettetés előtt házi konferenciát tartsunk. Így szerveztük meg március 20-án az első gecsés belső TDK-t, melyen három bentlakó diákunk mutatta be dolgozatát egy öt tagból álló szakmai zsűri és a Kollégium diáksága előtt.