Magyarország Kormányának támogatásával 2020-ban a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészszégügyi Szakkollégium egy kisbuszt és számítástechnikai eszközöket vásárolt.
2019. november 22-23-án Budapestre látogatott kollégiumunk hattagú küldöttsége. A diáktanács tagjaiból és Sütő Alpár ügyvezetőből álló csapat tartalmas hétvégét töltött a magyar fővárosban, tovább építve a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium anyaországi kapcsolatait.
A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégiumban 2019. november 11-én, este 8 órától került sor Prof. Dr. Tomcsányi János előadására.

2019. október 12-13. között a Maros megyei Palotailvára kirándultunk. Összerázó tábort tartottunk, mert fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a már bentlakó és az újonnan beköltözött diákoknak, hogy megismerjék egymást.

2019. március 9-én és 16-án került megrendezésre a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium által szervezett Csomózási- és varrástechnikák a sebészetben nevű workshop. A műhelymunkák célja az volt, hogy a szakkollégiumi előadások mellett, a diákok gyakorlati vonatkozású tevékenységeken is részt vehessenek, így kiegészítve és felfrissítve az egyetemi gyakorlati oktatáson megszerzett tudásukat.


Ez a kedd esti alkalom is egy hagyományos bibliaórának indult, amíg nem jött az ötlet, hogy néha térjünk el a szokásostól, gondoljunk nagyot! Talán akkor még nem is sejtettük, együtt mire vagyunk képesek...
Első alkalommal szerveztük meg a Gecse Napokat. 2018. október 5-7. között a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium életében a közösségépítésé, a megemlékezésé, az ünneplésé volt a főszerep.
 

2018. március 21-24. között tartják Marosvásárhelyen a XXV. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK), melyet a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervez.
Mivel a konferencián a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium bentlakói is összemérik tudásukat, kutatási eredményeiket, adta magát a lehetőség, hogy a nagy megmérettetés előtt házi konferenciát tartsunk. Így szerveztük meg március 20-án az első gecsés belső TDK-t, melyen három bentlakó diákunk mutatta be dolgozatát egy öt tagból álló szakmai zsűri és a Kollégium diáksága előtt.
A péntek délutáni kollégiumi csendet bőröndök gurulása törte meg. Lassan gyülekeztek a pattanásig feszült hátizsákok is. Nincs is ebben semmi különös, hiszen mikor megy haza az egyetemista diák, ha nem hétvégén? De ez egy más alkalom volt. Kirándulni indultunk. Szemerkélő havas esőben kanyargóztunk, míg meg nem érkeztünk Farkaslakára.