“Biomechanikai megfontolások az implantológiában” valamint „Orthognát sebészet és maxilladiszjunkció” témákkal tartott szakmai előadást Dr. Száva Dániel a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium előadótermében március 17.-én késő délután. Az előadás az MMDSZ fogorvosi szakosztályaként működő FOK Platform szervezésében került megrendezésre az uniDENTIS + első kiadásán. 2013 óta a Fogorvosok Világszövetsége kezdeményezésére minden évben március közepén világszerte rendezvényeket tartanak a fogápolás szükségességének felhívására.

Az előadás nagyjából harminc résztvevővel zajlott, akik között természetesen jelen voltak a kollégiumban lakó fogorvostan illetve fogtechnikus hallgatók, ezáltal is érdeklődést mutatva a szakmai fejődésre való igény iránt. Az előadás első felében szó volt a fogászati implantátumok szerepéről és fontosságáról, a korai illetve a progressziv, lassú csontvesztés okairól valamint az implantátumokra ható különböző fizikai erőkről és ezek következményeiről. A szakmai bemutató további részében pedig a maxilladiszjunkció és az orthognát sebészet témája került előtérbe. A prezentáció hitelességét növelte az előadó által készitett fényképek bemutatása, valamint az általa elvégzett kutatások során elért eredmények kiértékelése.

Mivel nem ez volt az első szakmai előadás, amelynek a kollégium adott otthont, ezért felmerült az ötlet, és szóbeli megállapodás is létrejött a kollégium vezetősége és a FOK Platform között arról, hogy további szakmai tevékenységek számára biztosít majd helyet a bentlakás előadóterme. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Kollégium vezetőségének az együttműködést és támogatást!

Gál Zoltán, bentlakó
II.éves fogorvostanhallgató