2022. október 21-23. között, az IGNIS Kulturális Egyesülettel partnerségben, tartottunk bentlakó diákjaink számára egy hitmélyítő, csapatépítő tábort.
A program három napja alatt hitmélyítő, csapatépítő, valamint az önismeretet fejlesztő foglalkozásokat tartottunk az egyetemisták számára, abban erősítve meg őket, hogy őszintén felvállalják meggyőződésüket, keresztyén hitüket. A Szakkollégium mindennapi életében, így a tábor ideje alatt is azt szerettük volna bemutatni, hogy a keresztény hit és értékrend nem a templom négy fala közé való, hanem igenis vezetőként, közéleti személyként, orvosokként és egészségügyi dolgozókként fel lehet azt vállalni, és gyakorlatban megélni azt, hogy istenfélő emberek vagyunk.
A résztvevők arra is elkötelezték magukat, hogy a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügy Szakkollégium közösségi életét is megszervezik, ott ezt a lelkületet képviselik, ugyanakkor pedig a marosvásárhelyi diákság életére is próbálnak keresztyén értelemben pozitív hatással lenni.
A tábor nem valósulhatott volna meg Magyarország Kormányának a támogatása nélkül, akinek ezúton is köszönetet mondunk.