A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégiumban a bentlakó diákok számára olyan szakmai és hitbeli fejlődést megcélzó programokat is szervezünk, amelyek segítenek abban, hogy a kollégium lakói valóban egy fejlődő, szakmailag inspiráló közösség tagjai legyenek.
A heti rendszerességgel megtartott bibliaórákon túl a 2021-2022-es tanévben is számos olyan szakkollégiumi előadást sikerült megszervezni, amelyek hiánypótlóak voltak a diákok számára. Az előadásokat a Szakkollégiumban lakó három rezidens orvos szervezte illetve tartotta, akik az Intézményben működő mentorprogramot is vezetik.  A mentorprogram megálmodói és tagjai: Miklósi Dorottya gyerekkardiológus rezidens, Makkai Zsigmond Loránd fogorvos rezidens, valamint Mihály Péter sürgősségi rezidens.
2021. szeptember 29-én zajlott az első mentorprogramos találkozó, ahol a mentorprogram tagjai megosztották a diákokkal az első Gecsés online könyvtárat. 
A tanév során a következő előadásokra, workshopokra került sor:
2021. október 6. és október 12. Esetbemutatók - Mihály Péter rezidens orvos
2021. október 21. és október 27. Gyermekkardiológia és EKG workshopok - Miklósi Dorottya rezidens orvos
2021. december 8. Szájsebészeti varrás technikák workshop - Dr. Bodó Tamás Örs és Dr. Miklós Adorján szájsebész rezidensek, szervező Makkai Zsigmond Lóránd rezidens orvos
2022. február 16. Az elsősegély nyújtás alapjai - Mihály Péter rezidens orvos
2022. március 16. A vér útja - Dr. Szigeti Eszter 
2022. április 7. Kötetlen beszélgetés Sikó Loránd Svédországban dolgozó gyógyszerésszel
2022. május 26. Szavak nélkül - Takács Éva jelnyelvi tolmács
2022. június 9. Halál, halálfélelem - Paizs József edmontoni lelkipásztor, mentálhigiénés szakember