Első alkalommal szerveztük meg a Gecse Napokat. 2018. október 5-7. között a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium életében a közösségépítésé, a megemlékezésé, az ünneplésé volt a főszerep.

Péntek délután a Kollégium minden emeletéről érkeztek szorgos kezű lányok és munkás fiúk. Míg a lányok alaposan előkészítették az esti gulyás összetevőit, addig a fiúk az udvart csinosították. Almát, diót szedtek, elszáradt faágakat gyűjtöttek, asztalokat, padokat helyeztek ki az udvarra.  

A finom gulyás illata mindenkit kicsalogatott a szobájából, így a több mint 70 főre előkészített asztalok és padok roskadásig teltek. A jó hangulatú estét szombat délelőtt folytattuk. A Kollégiumtól együtt sétáltunk a Marosvásárhelyi Református Temetőkertbe, ahol kezdetét vette az ünnepség, megemlékeztünk névadónkról, a 250 éve született dr. Gecse Dánielről. Az áhítat, köszöntőbeszédek, szavalatok, kórusművek, áldás meghallgatása utána dr. Gecse Dániel síremlékéhez vonultunk, tiszteletünket pedig koszorúkkal fejeztük ki. Ezt követően meghívott vendégeinkkel közösen a Kollégium nagytermében állófogadásunk vettünk részt.Rövid pihenő után a bentlakó diákok visszatértek a nagyterembe, ahol várta őket egy tréner és sok társasjáték. A bemelegítő kör néhány közösségépítő játék volt, majd kezdetét vette a késő estig tartó társasjátékozás, ahol a Gecsés kollégisták szép számban képviseltették magukat.Vasárnap délelőtt a Gecse utcai Református Gyülekezet templomába látogattunk, istentiszteleten vettünk részt, ahol Kollégiumunk korábbi lelkész-igazgatója, Les Zoltán szolgált. Ezzel az alkalommal méltón zártunk rendezvényünket.


Fotók: Kiss Gábor