2018. március 21-24. között tartják Marosvásárhelyen a XXV. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK), melyet a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervez.
Mivel a Konferencián a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium bentlakói is összemérik tudásukat, kutatási eredményeiket, adta magát a lehetőség, hogy a nagy megmérettetés előtt házi konferenciát tartsunk. Így szerveztük meg március 20-án az első gecsés belső TDK-t, melyen három bentlakó diákunk mutatta be dolgozatát egy öt tagból álló szakmai zsűri és a Kollégium diáksága előtt.
Célkitűzésünk az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk a Konferencián előadó diákjaink számára egy úgynevezett főpróbára, ahol nem csak a közönség előtti bemutatást gyakorolhatják, hanem a szakmai zsűri és diáktársaik építő jellegű, segítő szándékú tanácsait is megfogadhatják. Ugyanakkor azt is szeretnénk elérni, hogy a jövőben minél több diákunk csatlakozzon az előadók sorába.
Az est folyamán Pintér Hajnal: Közös artériás törzs egy sürgősségi osztályon súlyosan dekompenzált szívelégtelenség tüneteivel megjelenő felnőtt beteg esetén (Témavezetők: Dr. Suciu Zsuzsanna, Prof. Dr. Benedek Imre), Keintzel Réka-Laura: A foramen mentale helyzetének vizsgálata panoráma röntgeneken (Témavezető: Dr. Máthé-Kerekes Bernadette), valamint Boros Bernadett: A neuroinflammáció és az Alzheimer-kór farmakológiai modellezése intracerebroventrikuláris strepozocin adagolással: viselkedéstani jellegzetességek (Témavezetők: Dr. Gáll Zsolt, Dr. Kolcsár Melinda) című bemutatókat kísérhettük figyelemmel.
Ezúton is köszönjük a szakmai zsűri hozzájárulását, a lányoknak pedig nagyon sok sikert kívánunk az igazi megmérettetéshez!